Actie: 2016: activiteiten en inbraakpreventietips in Enschede


Vrijdag 28 oktober vanaf 12:00 uur zijn er in het kader van 1DagNiet diverse activiteiten en inbraakpreventietips rondom de Watertoren aan de Hoog & Droog in de Bothoven.

Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten zodat de ouders rustig geïnformeerd kunnen worden over inbraakpreventie en onder begeleiding van toezichthouders een rondje door de Bothoven wandelen met praktijk tips hoe je het inbrekers bemoeilijkt om in en rondom jouw huis in te breken. Om 18:30 uur is er een briefing door wijkagent Bennie Visschedijk voor het spel “Boef in de wijk” met leuke prijzen

Tussen 12:00 en 00:00 uur zijn er verschillende verkeer gerelateerde acties door de Politie, is er gratis koffie/thee/chocomelk geschonken door de Koffieloods namens Enschede Fietsstad, Bike repair Alifa is aanwezig, het Forensisch onderzoek team van de politie geeft informatie over hun werk na een inbraak, Adema geeft informatie over hang en sluitwerk, Twente Milieu zal aanwezig zijn met de DIFTAR demobus en afvalcoaches en ook de Brandweer komt nog even langs voor de kinderen. En in de avonduren mag Cairo de Politiehond met zijn begeleider niet ontbreken en geven zij weer een demonstratie.

Voor alle hondenbezitters die samen met hun trouwe viervoeter een ronde door de wijk meelopen is er een leuk presentje en natuurlijke goede tips waar zij op kunnen letten tijdens hun dagelijkse rondes.