Actie: 2014: 24 uurs actie de Bothoven


Ook dit jaar houden wij een 24 uurs actie waarin elk heel uur door bewoners van de Bothoven onder begeleiding van Politie of RTG (Regionale Toezichthouders Groep) door de wijk patrouilleren. Tijdens deze patrouilles krijgen zij tips van de Politie of RTG maar worden er ook witte voetjes uitgedeeld en wijkbewoners gewezen op hun onzorgvuldigheid indien dat aangetroffen wordt.

Van 14:30 uur tot 20:00 uur worden er diverse workshops gegeven met betrekking tot veiligheid in het algemeen door Politie, Brandweer en RTG. Er worden informatieavonden georganiseerd om ouderen te informeren over babbel trucs en brandveiligheid.

Het laatste lesuur op school zal gegeven worden door Brandweer en Politie, de kinderen van de Freinetschool bedenken de invulling van dit uur. Na sluiting van de school komen de kinderen samen met de ouders naar de Performance Factory (oude Polaroid) waar verschillende activiteiten en workshops worden gegeven.

Ook dit jaar doen de volgende partijen weer met ons mee: Politie, Brandweer, RTG, VVVS (vitaliteit en veiligheid senioren), de Woonplaats, Domijn, Gemeente Enschede, Alifa en Estinea.